0

Στην πρόσληψη 5.000 ατόμων στον τομέα της καθαριότητας θα προχωρήσει το υπουργείο Εσωτερικών . Πρόκειται  μόνιμο προσωπικό το οποίο θα προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ με  τις σχετικές λεπτομέρειες της προκήρυξης  να γνωστοποιούνται εντός της ερχόμενης εβδομάδας. 

Πιο συγκεκριμένα, χθες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην ΕΡΤ γνωστοποίησε τις προθέσεις της κυβέρνησης για τις προσλήψεις. «Έχουν δρομολογηθεί περίπου 5.000 προσλήψεις (τον ακριβή αριθμό θα τον γνωρίζουμε την άλλη εβδομάδα)  μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι δήμοι είχαν καταθέσει αιτήματα για 2.500  προσλήψεις  πριν ξεκινήσει η περίοδος των κινητοποιήσεων. «Αυτός ο αριθμός είχε προταθεί πριν τελικά αποφασίσουμε να προσπεράσουμε αυτή την κατάσταση των διαρκώς ανανεούμενων συμβάσεων, με την προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ», διευκρίνισε.

Σημείωσε δε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου ο αριθμός των εργαζομένων στην καθαριότητα ήταν 6.100 άτομα. Ακόμη, εξήγησε πως όταν  μιλάμε για την καθαριότητα θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι «βασίζεται πάνω στα ανταποδοτικά τέλη, δεν βαρύνει δηλαδή ούτε τον Κρατικό προϋπολογισμό, ούτε τους επιμέρους προϋπολογισμούς των Δήμων, είναι κάτι που όλοι εμείς πληρώνουμε με το ανταποδοτικό τέλος». Όσον αφορά το ζήτημα των συμβασιούχων και τις απαιτήσεις των δανειστών γνωστοποίησε πως ο  αριθμός τους  έτσι όπως είχαμε καταγράψει όλες τις κατηγορίες των συμβασιούχων είναι περί τις 75.000. «Αλλά πρέπει να δούμε τον μέσο όρο, διότι αυτός ο αριθμός των 75.000 που καταγράφηκε τον Μάιο, θα είναι μικρότερος τον Δεκέμβριο, διότι  δεν θα συμπεριλαμβάνονται κάποιοι εποχιακοί συμβασιούχοι» , κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

Απάντηση

Categories
Αρέσει σε %d bloggers: