Αυτά είναι τα παράθυρα του μέλλοντος

Áfxisi
Αίτηση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) 2020
22/05/2020
Proslípseis
10 Προσλήψεις στο Δήμο Λευκάδας
25/05/2020

Το φυσικό φως επηρεάζει την ευημερία μας πολύ περισσότερο από ό, τι υποπτεύονται οι περισσότεροι. Μελέτες δείχνουν ότι οι χώροι εργασίας με πολύ φως της ημέρας οδηγούν σε αύξηση της παραγωγικότητας έως και 40 τοις εκατό. Οι υπάλληλοι γραφείου που κάθονται κοντά στο παράθυρο κοιμούνται κατά μέσο όρο 46 λεπτά περισσότερο από άλλους. Επιπλέον, το φυσικό φως μειώνει το άγχος και το καθιστά πιο δημιουργικό.

Αλλά πώς μπορεί η μεγάλη μας ανάγκη για φως της ημέρας να υλοποιηθεί στον σύγχρονο κόσμο της εργασίας; Ακόμη και τα γενναιόδωρα μέτωπα παραθύρων στη μοντέρνα αρχιτεκτονική δεν προσφέρουν ακόμη ικανοποιητική λύση: Η ισχυρή εμφάνιση φωτός μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητη λάμψη όταν εργάζεστε σε μια οθόνη, γεγονός που καθιστά απαραίτητη τη χρήση περσίδων και τεχνητού φωτός. Επιπλέον, τα ελαφρά πλημμυρισμένα κτίρια θερμαίνονται γρήγορα και έτσι οδηγούν σε μεγαλύτερη χρήση του κλιματισμού. Όλα αυτά μπορούν να βλάψουν την ευημερία και επίσης οδηγούν σε αισθητά υψηλότερη κατανάλωση ενέργειας του κτηρίου.

Πώς μπορεί λοιπόν να συμβιβαστεί η ανθρώπινη ανάγκη για φυσικό φως με τις πρακτικές και οικολογικές σκέψεις της σύγχρονης εργασιακής ζωής;

Έξυπνα παράθυρα για βιώσιμα κτίρια


Με καινοτόμα παράθυρα υγρών κρυστάλλων, η εταιρεία επιστήμης και τεχνολογίας Merck βρήκε μια λύση που έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε: «Δημιουργούμε ήδη ελαφριά ευεξία με τις λύσεις μας. Στα δυναμικά παράθυρα, το γυαλί προσαρμόζεται στις συνθήκες φωτισμού μέσα σε ένα δευτερόλεπτο και επιτρέπει τον χρωματισμό και τη ρύθμιση της θερμοκρασίας. Για την ανάπτυξή μας, υιοθετήσαμε την τεχνολογία των LCD σε οθόνες τηλεόρασης και τις κάναμε πιο ανθεκτικές και ανθεκτικές », εξηγεί ο Michael Grund, Επικεφαλής των Liquid Crystal Windows της Merck. Ωστόσο, τα παράθυρα υγρών κρυστάλλων μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως ευέλικτες οθόνες απορρήτου για εσωτερικές και εξωτερικές εφαρμογές. Το μείγμα υγρών κρυστάλλων μεταξύ των δύο υαλοπινάκων αλλάζει από διαφανές σε αδιαφανές ή αντίστροφα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Τα παράθυρα eyrise ™ περιέχουν ένα διαφανές μείγμα υγρών κρυστάλλων με συγκεκριμένα μόρια βαφής, ο χρωματισμός των οποίων προσαρμόζεται στις αντίστοιχες ανάγκες. Αυτό το μείγμα γεμίζεται μεταξύ δύο γυάλινων υαλοπινάκων, τα οποία διαθέτουν διαφανή, αγώγιμη επικάλυψη. Δημιουργείται χαμηλή τάση με το πάτημα ενός κουμπιού, κάτω από το οποίο οι υγροί κρύσταλλοι αλλάζουν αμέσως τον προσανατολισμό τους και επομένως ρυθμίζουν την ποσότητα φωτός και θερμότητας που ρέει μέσα από το γυαλί. Τα παράθυρα παραμένουν καθαρά, έτσι ώστε τόσο το φυσικό φως όσο και η κρυστάλλινη θέα να διατηρούνται ακόμη και στη σκοτεινή κατάσταση. Πρόσθετο αποτέλεσμα: Αυτό εξοικονομεί ενέργεια.

Ωστόσο, τα παράθυρα υγρών κρυστάλλων μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως ευέλικτες οθόνες απορρήτου για εσωτερικές και εξωτερικές εφαρμογές. Το μείγμα υγρών κρυστάλλων μεταξύ των δύο υαλοπινάκων αλλάζει από διαφανές σε αδιαφανές ή αντίστροφα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Schmuck Anhänger Epoxidharz Resin

Epoxidharz Resin . 

Epoxidharz gegossen worden. Verschiedene Farben und Größen, und noch anderen Modeschmuck finden Sie in meinem Shop.


Privatverkauf - keine Garantie oder Rücknahme!

Αρέσει σε %d bloggers: