Οι φωτεινοί σηματοδότες -υπάρχουν εδώ και 150 χρόνια με πρώτη χρήση τους στο Λονδίνο- σαφώς και ρυθμίζουν την κίνηση στην πόλη, αλλά από την άλλη είναι υπεύθυνοι για αρκετές από τις καθυστερήσεις, ενώ όταν καθιερωθεί πλήρως η αυτόνομη οδήγηση, κάτι που θα πάρει ακόμα αρκετά χρόνια για να μην πούμε δεκαετίες, οι μελέτες λένε πως θα καταργηθούν.

Μέχρι όμως να γίνει αυτό αναζητούνται λύσεις προκειμένου να υπάρχει περιορισμός των καθυστερήσεων, ειδικά από τη στιγμή που το επονομαζόμενο «πράσινο κύμα», ο συντονισμός των φαναριών δηλαδή δεν αποδίδει στις περισσότερες περιπτώσεις ικανοποιητικά.

Έτσι από τη Jaguar εξελίσσεται ένα σύστημα το οποίο λέγεται GLOSA (Green Light Optimal Speed Advisory System) και συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες της κάθε πόλης και εκμεταλλεύεται την τεχνολογία Vehicle-to-Infrastracture (αυτοκίνητο προς υποδομές). Με τη βοήθειά του υπάρχει η δυνατότητα το αυτοκίνητο και τα συστήματά του να ενημερώνονται για το αν υπάρχει πράσινο φανάρι μπροστά και σε ποια απόσταση προκειμένου να προσαρμόζεται η ταχύτητά του ώστε να το περνά χωρίς να σταματά.

Η τεχνολογία αυτή ήδη δοκιμάζεται σε μια F-Pace, ενώ η βρετανική εταιρεία ισχυρίζεται πως πέρα από τη μείωση του χρόνου που χάνεται στα φανάρια θα υπάρχει αύξηση της ασφάλειας μιας και η κίνηση των οχημάτων θα είναι πιο άνετη και αυτό θα μειώσει το στρες των οδηγών.

 

 

https://www.cnn.gr/

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

© [τρέχουσα χρονιά] Ergasia-Vres

CONTACT US

Μπορείτε να μας στείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

Sending

Schmuck Anhänger Epoxidharz Resin

Epoxidharz Resin . 

Epoxidharz gegossen worden. Verschiedene Farben und Größen, und noch anderen Modeschmuck finden Sie in meinem Shop.


Privatverkauf - keine Garantie oder Rücknahme!

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account

Αρέσει σε %d bloggers: