Απολύσεις εργαζομένων μπορούν να προβαίνουν ελεύθερα οι επιχειρήσεις

JOBS
12 Προσλήψεις στο Δήμο Βόλβης
01/06/2020
Λογιστής στο Χαμόγελο του παιδιού
01/06/2020
misthos

Αναλυτικότερα, από σήμερα, 1η Ιουνίου ή εναλλακτικά από τις 15 Ιουνίου ανοίγει η «Κερκόπορτα» των απολύσεων για τους εργαζόμενους οι οποίοι δεν θα μπουν στο καθεστώς της εκ περιτροπής απασχόλησης, όπως και αν αυτό λέγεται ή δεν είναι σε αναστολή εργασίας.

Δηλαδή όσοι εργαζόμενοι δεν ενταχθούν σε κανένα από τα δύο πλαίσια, μπορούν να απολύονται ελεύθερα. Επίσης εντελώς απροστάτευτοι είναι όσοι εργάζονται με ευέλικτες μορφές απασχόλησης, οι οποίοι δεν θα μπορούν να ενταχθούν στο καθεστώς «Συν-Εργασία».

Σε ότι αφορά στο καθεστώς του «προσωπικού ασφαλούς λειτουργίας» προβλέπει την εργασία μέχρι το 50% του κανονικού χρόνου χρόνου εργασίας. Το σύστημα αυτό θα είναι σε εφαρμογή μέχρι και τις 14 Ιουνίου και από τις 15 Ιουνίου καταργείται.

Από τις 15 Ιουνίου αντικαθίσταται από το νέο καθεστώς «Συν-Εργασία», το οποίο θα προβλέπει την οριζόντια μείωση των αποδοχών των εργαζομένων που θα ενταχθούν σε αυτό, κατά 20%.

Το πρόγραμμα δίνει την ευχέρεια στον εργοδότη να θέσει εργαζόμενους σε καθεστώς μειωμένου χρόνου εργασίας και να τους καταβάλει το 50% των αμοιβών. Από το υπόλοιπο 50% το κράτος θα καταβάλει στον εργαζόμενο το 60% και, έτσι, οι τελικές αποδοχές θα είναι μειωμένες κατά 20%.

Δηλαδή, αν οι αμοιβές είναι 1.000 ευρώ, από τον εργοδότη θα λαμβάνει 500 ευρώ και από το Κράτος, μέσω του προγράμματος SURE.

Ωστόσο, για τον εργαζόμενο που θα επιλεγεί να ενταχθεί στο καθεστώς αυτό, θα είναι μονόδρομος, καθώς σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να απολυθεί.

Το πράσινο φώς» για απολύσεις των εργαζομένων μετά τη λήξη των αναστολών εργασίας, άναψε εγκύκλιος  του υπουργείου Εργασίας.

Οι επιχειρήσεις, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία υπάγονται, δηλαδή αν έκλεισαν με κρατική εντολή ή είναι πληττόμενες, μπορούν σε ορισμένες ημερομηνίες, ορισμένες και άμεσα από την 1η Ιουνίου, να προβούν ελεύθερα σε απολύσεις.

Οι απολύσεις μπλοκάρουν μόνο στις περιπτώσεις που οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να κάνουν χρήση των μέτρων στήριξης, συνεχίζοντας το μέτρο των αναστολών των συμβάσεων εργασίας.

https://www.sofokleousin.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Schmuck Anhänger Epoxidharz Resin

Epoxidharz Resin . 

Epoxidharz gegossen worden. Verschiedene Farben und Größen, und noch anderen Modeschmuck finden Sie in meinem Shop.


Privatverkauf - keine Garantie oder Rücknahme!

Αρέσει σε %d bloggers: