Crazy Beast

Όταν οι τελευταίοι δεινόσαυροι περιπλανήθηκαν στη γη, υπήρχαν επίσης θηλαστικά. Μέχρι στιγμής θεωρείται ότι ήταν όλοι μικροσκοπικοί, όχι μεγαλύτεροι από ποντίκια. Αλλά υπήρχε και το “Crazy Beast”.

Αμερικανοί ερευνητές έχουν αποκαλύψει πολλά μυστικά από ένα απολίθωμα 66 εκατομμυρίων ετών από τη Μαδαγασκάρη. Τα αποτελέσματα ρίχνουν νέο φως τη στιγμή που οι τελευταίοι δεινόσαυροι ζούσαν στη Γη.

Μέχρι στιγμής, αναφέρεται σε δημοσιεύματα της μελέτης στα μέσα ενημέρωσης, ότι υποτίθεται ότι τα θηλαστικά εκείνης της εποχής ήταν πολύ μικρά – όχι μεγαλύτερα από ποντίκια. Αλλά το προϊστορικό ζώο, το οποίο βρέθηκε στην πολιτεία του νησιού στα ανοικτά της αφρικανικής νοτιοανατολικής ακτής το 1999 και τώρα έχει εξεταστεί με περισσότερες λεπτομέρειες, ήταν πολύ μεγαλύτερο και είχε επίσης πολύ περίεργα φυσικά χαρακτηριστικά.Reuters Science News✔@ReutersScience

A prehistoric opossum-sized critter dubbed the ‘crazy beast’ that inhabited Madagascar at the end of the age of dinosaurs is providing scientists insight into early mammalian evolution https://reut.rs/3bO1SWt 

Bild auf Twitter anzeigen

Οι επιστήμονες γύρω από τον παλαιοντολόγο David Krause από το Μουσείο Φύσης του Ντένβερ δημοσίευσαν τα ερευνητικά τους αποτελέσματα στο περιοδικό “Science” την Τετάρτη.

Κατά συνέπεια, αυτό το ζώο έμοιαζε κάπως με ένα όσπιο – μερικές φορές συγκρίνεται με έναν ασβό. Ήταν πολύ μεγάλο για την εποχή του – το εξεταζόμενο δείγμα ζύγιζε περίπου τρία κιλά. Κατά πάσα πιθανότητα δεν είχε αναπτυχθεί πλήρως όταν πέθανε, υποψιάζονται οι ερευνητές.

Οι ερευνητές αποκαλούν το ζώο από τη Μαδαγασκάρη “Adalatherium hui”

Κάλεσαν το πλάσμα “Crazy Beast” λόγω της περίεργης ανατομίας του, ανέφεραν οι αναφορές. Το επιστημονικό όνομα “Adalatherium hui” δημιουργήθηκε από τη Μαλαγάσι και την ελληνική γλώσσα. Αυτό το αρχέγονο ζώο ήταν περίπου 100 φορές μεγαλύτερο από άλλα θηλαστικά της εποχής του. Έχει επίσης μια περίεργη σωματική διάπλαση – οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι πώς κυκλοφόρησε ή πώς φαινόταν το βάδισμα.

Όπως και με άλλα θηλαστικά , τα μπροστινά πόδια τοποθετήθηκαν κάτω από το σώμα. Τα πίσω πόδια, ωστόσο, ήταν πιθανώς ελαφρώς απλωμένα προς τα έξω – παρόμοια με τα ερπετά. Ίσως το “Crazy Beast” περπατούσε στη ζωή σαν σαύρα, υποψιάζονται οι επιστήμονες.

Η διατροφή του “Adalatherium hui” δεν ήταν παρά τρελή. Το ζώο έτρωγε – πολύ τρωκτικά – πράσινα πράγματα.

Οι ερευνητές υποπτεύονται επίσης ότι έσκαψε τρύπες στο έδαφος – βρέθηκαν στοιχεία πολύ ευαίσθητων νεύρων στο ρύγχος. Σε αυτό το πλαίσιο, επίσης, το ζώο θυμίζει σύγχρονα τρωκτικά.

Το ζώο ήταν πιθανότατα καλά να κρυφτεί στο έδαφος όσο το δυνατόν περισσότερο – μπορεί να είχε χρησιμεύσει ως τροφή για δεινόσαυρους, κροκόδειλους και γιγαντιαία φίδια, τα οποία έζησαν επίσης στην προϊστορική γιγαντιαία ήπειρο της Γκοντγουάνα εκείνη την εποχή, το σπίτι του “Crazy Beast”.

Αλλά η μεγάλη ήπειρος στο νότιο ημισφαίριο άρχισε ήδη να διαλύεται κατά τη διάρκεια της ζωής του “Adalatherium hui”. Η Μαδαγασκάρη , το σπίτι του «τρελού ζώου» είχε ήδη διαλυθεί, ανέφεραν οι ερευνητές. Ίσως λοιπόν τα χαρακτηριστικά του αμαξώματος να έχουν αναπτυχθεί τόσο μοναδικά λόγω της απομόνωσης στο νησί. Σύγχρονα μέρη της ηπείρου της Γκοντγουάνα σήμερα περιλαμβάνουν τη Νότια Αμερική, την Αφρική και την Αυστραλία.

Πριν από περίπου 45 εκατομμύρια χρόνια, το “Adalatherium hui” και οι συγγενείς του πέθαναν τελικά. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτά τα αρχέγονα ζωικά είδη δεν έχουν απόγονοι σήμερα και κανένα ζώο σήμερα δεν είναι συγκρίσιμο με αυτά. Αυτό είναι που κάνει το “Crazy Beast” τόσο ξεχωριστό.

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

© [τρέχουσα χρονιά] Ergasia-Vres

CONTACT US

Μπορείτε να μας στείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

Sending

Schmuck Anhänger Epoxidharz Resin

Epoxidharz Resin . 

Epoxidharz gegossen worden. Verschiedene Farben und Größen, und noch anderen Modeschmuck finden Sie in meinem Shop.


Privatverkauf - keine Garantie oder Rücknahme!

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account

Αρέσει σε %d bloggers: