Είναι πολύ συνηθισμένο το μεγάλο κυρίως γεύμα στο τέλος της ημέρας, να είναι αποτέλεσμα είτε αμέλειας είτε υπερβολικού φόρτου εργασίας. Κάτω από τις συνθήκες αυτές ευνοείται η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού, συχνά με πολύ γρήγορο ρυθμό, κάτι που οδηγεί σε αδυναμία ελέγχου της ενεργειακής πρόσληψης και του σωματικού βάρους του ατόμου.

Για το λόγο αυτό, συμβουλεύουμε να ελαττώσουν τον ρυθμό που τρώνε, καθώς θεωρείται ότι με τον τρόπο αυτό θα επέλθει κορεσμός πριν καταναλωθεί μεγάλη ποσότητα φαγητού.

Ορμονική απάντηση

Ο τερματισμός του γεύματος συνδέεται αφενός με τη διάταση του στομάχου από το φαγητό, αφετέρου με ενδοκρινική απάντηση που περιλαμβάνει την αύξηση των επιπέδων ορμονών όπως η χολοκυστοκινίνη, η γκρελίνη και πεπτίδιο ανάλογο γλυκαγόνης-1. Έχει προταθεί ότι ο χαμηλός ρυθμός φαγητού αφήνει περισσότερο χρόνο για να λάβουν χώρα αυτές οι διαδικασίες, επιμηκύνει τον χρόνο που διαρκεί ο κορεσμός και μειώνει την πρόσληψη ενέργειας.

Τεχνικές

Απαραίτητες τεχνικές για να αυξηθεί η διάρκεια του γεύματος είναι ο τεμαχισμός του φαγητού σε μικρές μπουκιές, η ολοκληρωμένη μάσηση της τροφής και οι παύσεις κατά τη διάρκεια του γεύματος. Οποιοσδήποτε από αυτούς τους παράγοντες –ή συνδυασμός αυτών– μπορεί να βοηθήσει να καταναλωθεί μικρότερη ποσότητα τροφής και να επιτευχθεί κορεσμός.

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

© [τρέχουσα χρονιά] Ergasia-Vres

CONTACT US

Μπορείτε να μας στείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

Sending

Schmuck Anhänger Epoxidharz Resin

Epoxidharz Resin . 

Epoxidharz gegossen worden. Verschiedene Farben und Größen, und noch anderen Modeschmuck finden Sie in meinem Shop.


Privatverkauf - keine Garantie oder Rücknahme!

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account

Αρέσει σε %d bloggers: