Ένα νέο video, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δείχνει την κλοπή μίας BMW M2 Competition, η οποία έχει σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί.

Είναι πολύ καλό και λειτουργικό όταν το αυτοκίνητο σας, διαθέτει ένα σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί. Εύκολο στην είσοδο, πρακτικό στην καθημερινότητα αλλά τα τελευταία χρόνια, οι κλέφτες αυτοκινήτων έχουν αρχίσει να επωφελούνται από τέτοια συστήματα κάνοντας… ηλεκτρονικές επιθέσεις. Μία τέτοια απόπειρα κλοπής καταγράφτηκε σε video (από κάμερα ασφαλείας) και αφορά την παραβίαση μιας BMW M2 Competition στη Γερμανία.

Βρήκαμε αυτό το βίντεο στο Reddit (το δημοσίευσε εκεί ο ιδιοκτήτης της M2). Στα πρώτα 90 δευτερόλεπτα του, οι κλέφτες ερευνούν τον χώρο στο εμπρός από το σπίτι, που είναι σταθμευμένο το αυτοκίνητο. Ένας από αυτούς κρατά ένα φορητό υπολογιστή (ή ένα αναμεταδότη σε κουτί). Με αυτό αντιγράφουν το σήμα (τους κωδικούς του κυρίως) οι οποίοι εκπέμπονται από το κλειδί που είναι μέσα στο σπίτι του ιδιοκτήτη. Έπειτα οι κωδικοί στέλνονται σε μια δεύτερη συσκευή την οποία κρατούν οι κλέφτες στην πόρτα του οδηγού. Από την στιγμή που το αυτοκίνητο ξεκλειδώθηκε οι δράστες της κλοπής χρειάστηκαν μερικά δευτερόλεπτα για να ξεκινήσουν το sport αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, το αυτοκίνητο βρέθηκε (περίπου 90 λεπτά μετά την κλοπή) και μόλις 40 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του ιδιοκτήτη του, όταν το παράτησαν οι κλέφτες. Ίσως επειδή πίστευαν ότι το όχημα εντοπίστηκε.

Αν είστε ένας από τους χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με keyless entry, για να προστατευτείτε, μπορείτε να… προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας αποθηκεύοντας το κλειδί τους σε μεταλλικό κουτί ή κάποιο είδος «κλωβού faraday» για να αποτρέψουν ένα φορητό αναμεταδότη να υποκλέψει τους κωδικούς. Όμως δυστυχώς όπως όλοι γνωρίζουμε στην πραγματικότητα οι περισσότεροι οι άνθρωποι θα ρίξουν τα κλειδιά τους στο πλησιέστερο τραπέζι στο σπίτι τους.

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

© [τρέχουσα χρονιά] Ergasia-Vres

CONTACT US

Μπορείτε να μας στείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

Sending

Schmuck Anhänger Epoxidharz Resin

Epoxidharz Resin . 

Epoxidharz gegossen worden. Verschiedene Farben und Größen, und noch anderen Modeschmuck finden Sie in meinem Shop.


Privatverkauf - keine Garantie oder Rücknahme!

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account

Αρέσει σε %d bloggers: