Εγκατάσταση φυσικού αερίου επιδοτήσεις ως 3.000 ευρώ

Proslípseis
4 Προσλήψεις στο Δήμο Κομοτηνής
26/02/2020
Jobs
13 Προσλήψεις στο Δήμο Πύργου
27/02/2020
fysikoú aeríou

Επιδοτήσεις από 400 έως 3000 ευρώ παρέχει το νέο πρόγραμμα της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής για την αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης σε διαμερίσματα, μονοκατοικίες και πολυκατοικίες και την τοποθέτηση εγκατάστασης φυσικού αερίου.

Το πρόγραμμα «τρέχει» ήδη από την περασμένη Παρασκευή (21/02) και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρις εξαντλήσεως του προϋπολογισμού. Αναλυτικά, το ποσό της επιδότησης είναι 400 ευρώ για αυτόνομη θέρμανση σε μεμονωμένο διαμέρισμα ή μονοκατοικία και κλιμακώνεται από 550 έως 3.000 ευρώ για κεντρικές θερμάνσεις σε πολυκατοικίες, ανάλογα με το μέγεθος.

Το μέγιστο ποσό της επιδότησης των 3.000 ευρώ αφορά λέβητες ισχύος άνω των 200.000 kcal/ώρα. Το πρόγραμμα καλύπτει δαπάνες που αφορούν τις συσκευές και τα εξαρτήματα που απαιτούνται για τη μετατροπή της υπάρχουσας εγκατάστασης θέρμανσης άλλης μορφής ενέργειας σε αντίστοιχη χρήσης φυσικού αερίου, σε κτίρια που είναι ενεργά, δηλαδή κατοικούνται (προς απόδειξη πρέπει να προσκομίζεται πρόσφατος λογαριασμός ρεύματος).

Διευκρινίζεται ακόμη ότι:

Η σειρά προτεραιότητας καθορίζεται με την υποβολή προς την ΕΔΑ Αττικής των δικαιολογητικών ένταξης στο πρόγραμμα.

Η επιδότηση ισχύει για συμβάσεις σύνδεσης επί ενεργού δικτύου φυσικού αερίου ή επί προγραμματισμένου προς κατασκευή δικτύου για το 2020 και εφόσον η ενεργοποίηση της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου πραγματοποιηθεί εντός τριών μηνών από την ημερομηνία τοποθέτησης του μετρητή.

Τα βήματα και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται

Στο έγγραφο περιγράφονται αναλυτικά το ύψος των επιδοτήσεων, τα βήματα και τα δικαιολογητικά συμμετοχής στο πρόγραμμα, όπως αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΕΔΑ Αττικής (εδώ) , όπου μπορούν να προστρέχουν οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: