Το να περπατάτε ξυπόλυτοι, πέρα από ό,τι ίσως πιστεύουν πολλοί άνθρωποι, έχει ωφέλειες για την υγεία σας. Έτσι, χάρη σε αυτή την απλή δραστηριότητα, μπορείτε να ασκήσετε όλους τους μύες στα πόδια σας, και εφόσον την επαναλαμβάνετε συχνά, να τους κάνετε δυνατότερους.

Μελέτες που έχουν γίνει σχετικά έχουν δείξει ότι, όταν τα πόδια σας βρίσκονται σε άμεση επαφή με το έδαφος, αυτό έχει μεγάλες ωφέλειες για την υγεία τόσο του σώματος όσο και του πνεύματος. Όπως όλοι γνωρίζουμε, υπάρχουν πολλές νευρικές απολήξεις στα πόδια και η επαφή τους με το έδαφος συνεισφέρει στην απομάκρυνση βλαβερών παραγόντων από το σώμα σας όπως το άγχος και η ανησυχία.

Αυτό που συνίσταται ιδιαίτερα είναι η επαφή των ποδιών απευθείας με το έδαφος, το χορτάρι και το χώμα στην ύπαιθρο. Όμως, όταν δεν έχετε αυτή τη δυνατότητα μπορείτε επίσης να περπατάτε ξυπόλυτοι στο πάτωμα του σπιτιού σας, είτε σε ξύλινο είτε σε τσιμεντένιο δάπεδο.

Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, γεγονός που επιτρέπει επίσης την καλύτερη οξυγόνωση.

  • Επιτρέπει στο σώμα σας να απομακρύνει εύκολα μια μεγάλη ποσότητα λιπών και τοξινών.
  • Απομακρύνει το άγχος, την κατάθλιψη και τη νεύρωση, κάτι που ενισχύει το νευρικό σύστημα.
  • Αποτρέπει τη δημιουργία κιρσών, επειδή ενισχύει το φλεβικό σας σύστημα και επιτρέπει την καλύτερη διανομή των θρεπτικών ουσιών σε ολόκληρο το σώμα σας.
  • Όταν κάνετε περίπατο ξυπόλυτοι, πιέζετε με όλο το βάρος σας τις νευρικές απολήξεις που συνδέονται με διαφορετικά όργανα του σώματός σας, γεγονός που επιτρέπει την ανάρρωση από μερικές ασθένειες που οφείλονται στο φράξιμο αυτών των καναλιών ενέργειας, τα οποία ονομάζονται μεσημβρινοί.

Υπάρχει μια μορφή θεραπείας που ονομάζεται ρεφλεξολογία, η οποία περιλαμβάνει την απελευθέρωση της συσσωρευμένης ενέργειας που δεν ρέει κανονικά προκαλώντας πολλά είδη ασθενειών, κυρίως εκείνων που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το νευρικό σύστημα. Η απελευθέρωση αυτή επιτυγχάνεται πιέζοντας στρατηγικά σημεία στα πέλματα των ποδιών σας. Όταν περπατάτε χωρίς παπούτσια, τα σημεία αυτά πιέζονται με φυσικό τρόπο. Αυτό σας επιτρέπει να χαλαρώσετε και να βελτιώσετε την υγεία σας. Ωστόσο, είναι πολύ αποτελεσματικότερο να περπατάτε πάνω σε χορτάρι.

Αν και πρόκειται για μια πολύ εύκολη θεραπεία χαλάρωσης, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν περπατάτε ξυπόλυτοι. Υπάρχουν πράγματα στο έδαφος που θα μπορούσαν να μολύνουν ή να πληγώσουν τα πόδια σας. Επίσης, είναι σημαντικό να αρχίσετε να περπατάτε ξυπόλυτοι σιγά-σιγά. Καθώς οι μύες σας δυναμώνουν, θα αυξάνετε τη διάρκεια αυτών των περιπάτων.

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

© [τρέχουσα χρονιά] Ergasia-Vres

CONTACT US

Μπορείτε να μας στείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

Sending

Schmuck Anhänger Epoxidharz Resin

Epoxidharz Resin . 

Epoxidharz gegossen worden. Verschiedene Farben und Größen, und noch anderen Modeschmuck finden Sie in meinem Shop.


Privatverkauf - keine Garantie oder Rücknahme!

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account

Αρέσει σε %d bloggers: