in

Πού βρέχει περισσότερο στον πλανήτη;

Please follow and like us:
0

Πού βρέχει περισσότερο στον πλανήτη;

10. Εμει Σαν, Επαρχια Σιτσουαν, Κινα

Μέση ετήσια βροχοπτωση: 8,169 mm

Το όρος Εμέι είναι το ψηλότερο από τα τέσσερα ιερά βουνά κατά τον βουδισμό αλλά και εκείνο όπου βρέχει περισσότερο στην Κίνα. Ένα καιρικό  φαινόμενο με την ονομασία “θάλασσα από σύννεφα” , προσελκύει ένα διπλό στρώμα από σύννεφα το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα  βροχοπτώσεις μεγάλης έκτασης.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο μέρος αναγνωρίστηκε ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO το 1996.

9. Κουκουι, Μαουι, Χαβαη, Ωκεανια

Μέση ετήσια βροχόπτωση: 9,293 mm

Ένα από τα μέρη του πλανήτη όπου βρέχει καταρρακτωδώς. Το Που Κουκούι είναι η ψηλότερη κορυφή του όρους Μαουνα Καχαλαουα της Χαβάης. Η κορυφή δημιουργήθηκε μετά από την έκρηξη ηφαιστείου του οποίου η καλντέρα ονομάζεται η κοιλάδα του Ιαο. 

8. Ορος Γουαιαλεαλε, Καουαι, Χαβαη, Ωκεανια

Μέση ετήσια βροχώπτωση: 9,763 mm

Άλλο ένα μέρος όπου βρέχει ασταμάτητα, εξ ου και το όνομα του: “νερό που ξεχειλίζει”. Το έδαφος εκεί ειναι τόσο σαθρό και γλιστρερό που η πρόσβαση με τα πόδια είναι εξαιρετικά δύσκολη.  Οι ερευνητές πιστεύουν πως το κωνικό σχήμα της κορυφής αυτής είναι η αιτία των βροχοπτώσεων.

 7. Μπιγκ Μπογκ, Μαουι, Χαβαη, Ωκεανια

Μέση ετήσια βροχώπτωση: 10,272 mm

Ακόμα ένα πολύ βροχερό μέρος της Χαβάης. Τα νησιά Μάουι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σύμπλεγμα. Η ομορφιά του τοπίου είναι ο λόγος που κάνουν αυτό το μέρος δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

6. Ντεμπουντσκα, Καμερουν, Αφρικη

Μέση ετήσια βροχόπτωση : 10,299 mm

Ένα από τα χωριά της Αφρικής όπου βρέχει συνεχώς. Το Ντεμπουντσκα βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Καμερούν το οποίο έχει την ψηλότερη κορυφή στην Αφρική. Το τοπικό κλίμα διαφέρει τρομερά από το κλίμα της υπόλοιπης ηπείρου καθώς είναι στόχος ανελέητων βροχοπτώσεων.

5. Σαν Αντονιο ντε Ουρεκα, νησος Μπιοκο, Γουινεα

Μέση ετήσια βροχόπτωση: 10,450 mm

Το Σαν Αντόνιο ντε Ουρέκα είναι το πιο βροχερό μέρος της Αφρικανικής ηπείρου με την στεγνή του περίοδο να εκτείνεται από τον Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο. Κατά τη διάρκεια αυτής της σύντομης διακοπής, οι τουρίστες έρχονται για να θαυμάσουν τις θαλάσσιες χελώνες που βγαίνουν στην στεριά για να γεννήσουν τα αυγά τους. 

4. Ποταμος Κροπ, Νεα Ζηλανδια

Μέση ετήσια βροχόπτωση: 11,516 mm

Άλλη μια γωνιά του πλανήτη όπου βρέχει συχνά. Ο ποταμός Κροπ βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία και έχει μήκος μόλις 9χλμ.  Το τοπικό του κλίμα διαφέρει εντελώς από το υπόλοιπο της χώρας. 

3. Τουτεντο, Κολομβια, Β.Αμερική

Μέση ετήσια βροχόπτωση: 11,770 mm

Αν και πρόκειται για το τρίτο πιο βροχερό μέρος του κόσμου, λίγα είναι γνωστά για το Τουτέντο. Πρόκειται για μια μικρή περιοχή στη Βορειοδυτική Κολομβία, με βασικό χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις και τα μικρά σπίτια, τα οποία έχουν όλα ειδικά καλύμματα για να προστατεύονται από τις βροχές. 

2. Τσεραπουνζι, Μεγκαλαια, Ινδια

Μέση ετήσια βροχόπτωση: 11,777 mm

Είναι τρομερά ειρωνικό αυτό που συβαίνει εδώ. Ενώ είναι το δεύτερο στην κατάταξη πιο βροχερό σήμειο του πλανήτη, οι κάτοικοι της περιοχής υποφέρουν από λειψυδρία κατά τη διάρκεια του χειμώνα όπου δεν πέφτε σταγόνα βροχής για μήνες.

1. Μαοσυνραμ, Μεγκαλαυα, Ινδια

Μέση ετήσια βροχόπτωση: 11,871 mm

Αυτό είναι το μέρος όπου καταγράφονται οι σφοδρότερες βροχοπτώσεις του πλανήτη. Βρισκεται στην Μεγκαλάϋα της Ινδίας, 15 χιλιόμτερα μακριά από το Τσεραπουνζι. Οι χωρικοί χρησιμοποιούν χορτάρι για να να ηχομονώσουν τις καλύβες τους από τον εκκωφαντικό ήχο της βροχής την περίοδο των βροχοπτώσεων.

What do you think?

Written by vres

Comments

Απάντηση

Loading…

0

Comments

0 comments

Πόση «ζωή» έχουν ακόμη οι κινητήρες βενζίνης και diesel

4 στους 10 Έλληνες που έφυγαν δεν σκοπεύουν να γυρίσουν στην Ελλάδα