in

Συμβουλές για να προστατέψετε τα μάτια σας

Please follow and like us:
0

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται για έναν υγιεινό τρόπο ζωής και διατηρούν το σώμα τους σε φόρμα με άσκηση και υγιεινή διατροφή. Αλλά μια περιοχή που πολλοί ξεχνούν είναι τα μάτια μας. Είναι το παράθυρό μας στον κόσμο, η υγεία τους πρέπει να υποστηρίζεται ιδιαίτερα. Είναι εξαιρετικά σημαντικά για εμάς, καθώς οι άνθρωποι και η προστασία τους από τις ασθένειες πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη. Εδώ είναι συμβουλές για υγιή μάτια.

  • Πρόβλεψη . Οι υπολογιστές αποτελούν το κύριο μέσο επικοινωνίας για πολλούς ανθρώπους σήμερα. Μερικοί άνθρωποι περνούν έως και οκτώ ώρες ή περισσότερο την ημέρα μπροστά από έναν υπολογιστή. Στην εργασία, ως μαθητής και φοιτητής, στα παιχνίδια, στο γραφείο. Αλλά τι μέτρα παίρνουμε για να προστατέψουμε τα μάτια μας από αυτό το ιδιαίτερο στρες; Το δυσδιάκριτο άγχος για το μάτι συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να είναι δύσκολο να διαβάσετε μικρά γραπτά, μερικές φορές αυτό το στρες προκαλεί επίσης πονοκεφάλους και άλλες δυσκολίες. Μια ετήσια οφθαλμολογική εξέταση πρέπει να αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής για την υγεία που περιλαμβάνει τα μάτια.
  • Προστασία από την ακτινοβολία UV . Το καλοκαίρι είναι η εποχή που θέλουμε να επισκεφτούμε τις πισίνες, τις λίμνες και τη θάλασσα. Άλλες υπαίθριες δραστηριότητες χρησιμοποιούνται συχνά και λαχτάρα για το χειμώνα. Αλλά είναι πάντα καλό; Ένα πρόβλημα είναι ότι οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου μπορούν να επηρεάσουν τα μάτια μας. Γυαλιά ηλίου με προστασία από τις ακτίνες UV μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη καταρράκτη ή εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας. Όταν αγοράζετε γυαλιά ηλίου, αναζητήστε μοντέλα με προστασία UV.
  • Η βιταμίνη Α . Βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας είναι επαρκώς εφοδιασμένη με βιταμίνη Α. Τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να κάνουν θαύματα εδώ και να αποτρέψουν τις ασθένειες των ματιών. Ιδιαίτερα συνιστάται είναι τα πορτοκάλια, τα καρότα, το σπανάκι, το μπρόκολο, το κατσαρό λάχανο, πιπεριές και σκουός, καθώς και τα ψάρια, τα προϊόντα συκώτι, το βούτυρο, τον κρόκο του αυγού και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Με τη βοήθεια ενός μίξερ μπορείτε επίσης να προετοιμάσετε γρήγορα νόστιμα κέικ και λείες. Ένας ατμός είναι ένα άλλο εργαλείο με το οποίο τα λαχανικά μπορούν να προετοιμαστούν υγιεινά.
  • Το κάπνισμα . Αν εξακολουθείτε να καπνίζετε, ήρθε η ώρα να σταματήσετε να σκέφτεστε να σταματήσετε. Το κάπνισμα μπορεί να συνδέεται άμεσα με την απώλεια της όρασης. Οι καταρράκτες και ο ηλικιακός εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας είναι δύο ασθένειες των ματιών που προωθούνται από το κάπνισμα.
  • Άσκηση και υγιεινή διατροφή . Τα λαχανικά και τα φρούτα, καθώς και τα ψάρια και άλλα υγιεινά τρόφιμα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο συστολής σας. Κρατώντας το σώμα σας δεν είναι μόνο καλό για την κυκλοφορία, αλλά και βελτιώνει τη συνολική υγεία σας. Με τον αριθμό των αιμοπεταλίων, μπορείτε να δείτε αν είστε στην έναρξη του διαβήτη και ο διαβήτης μπορεί αργότερα να οδηγήσει σε προβλήματα στα μάτια.

Κάντε ένα διάλειμμα

Κάθε φορά που κάνετε μια εργασία που απαιτεί αρκετή συγκέντρωση κάντε ένα διάλειμμα κάθε 20 λεπτά. Κοιτάξτε σε ένα μακρινό αντικείμενο, όπως μια εικόνα στον απέναντι τοίχο ή τη θέα έξω από το παράθυρο, για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα.

Επιτρέποντας στα μάτια σας να στρέψουν κάπου αλλού την προσοχή, τα βοηθάτε να χαλαρώσουν.

Ξεκουράστε τα

Τρίψτε τα χέρια σας μεταξύ τους μέχρι να ζεσταθούν. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα πάνω από τα κλειστά σας μάτια. Κρατήστε τα δάχτυλα σας εκεί για λίγα δευτερόλεπτα.

Μπορείτε επίσης, να βρέξετε μια πετσέτα με κρύο νερό να τη στύψετε και να την απλώσετε πάνω από τα μάτια σας για πέντε λεπτά, θα ανακουφίσει την πίεση.

Κάντε αναπροσαρμογές

Ενεργοποιήστε την αντίθεση στην οθόνη του υπολογιστή σας σε υψηλά επίπεδα. Γράμματα και εικόνες γίνονται πιο ευκρινείς.

Ρυθμίστε το ύψος της καρέκλας σας έτσι ώστε να κοιτάτε ελαφρά προς τα κάτω στην οθόνη. Γείρετε την οθόνη για να καλύψει το βλέμμα σας και βεβαιωθείτε ότι τα μάτια σας είναι τουλάχιστον 20 εκατοστά από την οθόνη.

Δώστε στα γυαλιά σας ένα διάλειμμα

Αν έχετε ήπια μυωπία, δοκιμάστε την ανάγνωση ή την προβολή στον υπολογιστή χωρίς τα γυαλιά. Τα μάτια σας θα ένιωθαν πιο άνετα με αυτόν τον τρόπο.

Γυαλιά ηλίου

Όταν έχει ήλιο, ακόμη και το χειμώνα, να φοράτε γυαλιά ηλίου. Αυτό θα μειώσει την καταπόνηση των ματιών.

Επιλέξτε γυαλιά ηλίου με κίτρινους, πορτοκαλί, ή καφέ φακούς. Το φως στο μπλε τμήμα του φάσματος είναι αυτό που μας προκαλεί στραβισμό και αυτοί οι φακοί το μπλοκάρουν.

What do you think?

Written by vres

Comments

Απάντηση

Loading…

0

Comments

0 comments

30 Προσλήψεις στο Δήμο Νίκαιας – Ρέντη

Προσλήψεις στη Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ζίτσας