Μπορεί να θεωρείτε πως γνωρίζει ακριβώς τι σημαίνουν τα a.m. και p.m. αλλά πιστέψτε μας, δεν είναι ακριβώς αυτό που έχετε σκεφτεί ή μπορεί και να σας έχει μεταφερθεί λανθασμένα από κάποιον άλλον.

Συγκεκριμένα, πολλοί θεωρούν πως a.m. είναι τα αρχικά γράμμα για την φράση «after midnight» ή στα ελληνικά «μετά τα μεσάνυχτα» και p.m. σημαίνει – κατά το ίδιο σκεπτικό – «past midday», το οποίο μεταφράζεται «μετά το μεσημέρι». Ωστόσο, η αλήθεια είναι διαφορετική.

Η σωστή απάντηση είναι πως τα αρκτικόλεξα προέρχονται από τα λατινικά και έχουν την ίδια έννοια με τα ελληνικά. Όπως το «π.μ.» σημαίνει «προ μεσημβρίας» και το «μ.μ.» σημαίνει «μετά μεσημβρίαν», έτσι το «a.m.» σημαίνει «ante merīdiem» και το «p.m.» σημαίνει «post merīdiem».

Βέβαια, υπάρχουν κάποιοι που προτιμούν να πουν, αλλά και να γράψουν την ώρα πιο… ηλεκτρονικά και μετά τις 12 το μεσημέρι δεν… συνεχίζουν λέγοντας «Μία», αλλά 13:00. Όμως, ακόμα και τώρα, πιο διαδεδομένο παραμένει το σύστημα των δύο 12ωρων, κυρίως στον προφορικό λόγο.

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

© [τρέχουσα χρονιά] Ergasia-Vres

CONTACT US

Μπορείτε να μας στείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

Sending

Schmuck Anhänger Epoxidharz Resin

Epoxidharz Resin . 

Epoxidharz gegossen worden. Verschiedene Farben und Größen, und noch anderen Modeschmuck finden Sie in meinem Shop.


Privatverkauf - keine Garantie oder Rücknahme!

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account

Αρέσει σε %d bloggers: